Weet je waarom een zoete aardappel gezond is. Het heeft een positief effect op onze bloedsuikerspiegel, omdat de glycemische index lager is dan die van een gewone aardappel. En vanwege het hoge vitamine B6-gehalte is het eten van zoete aardappelen ook nog eens goed voor je hart. Ook bevat het relatief meer vitamine C, magnesium en calcium als de gewone aardappel. We maakten een heerlijke ovenschotel. Voor het recept:  

Recept 

Ingredienten (4 personen)

  • 1 kg zoete aardappel
  • 1 rode peper
  • 3 takjes rozemarijn naaldjes,
  • 1 el olijfolie
  • 2 verse of gedroogde vijgen
  • 3 stelen bosui.

 

Bereiding 

Snijdt de zoete aardappel in stukjes, snijdt de peper, de vijgen en de bosui klein, voeg de rozemarijn naaldjes toe, de olijfolie en wat peper en zout. Zet de ovenschaal 40 min in de oven op 180 gr. Als je het serveert met een heerlijke gevarieerde salade en sperzieboontjes heb je een gezonde en lekkere voedzame maaltijd met voldoende (plantaardige) eiwitten.

 

 

 

 


Emerald Vitaal, 2018. Bezoek ons op Instagram | Facebook | Twitter | Google+