Hoe maak jij je pasta saus? Maak je hem vers of met tomatensaus uit een flesje of een kruiden pakje. Bij mijn tomaten pasta saus komt geen pakje of flesje kijken (conserveermiddelen, suiker, zout, smaakversterkers etc), deze saus is bereid met verse en onbewerkte ingrediënten. Wil je een maaltijd met plantaardige eiwitten, voeg linzen of kikkererwten toe aan de saus, heerlijk! Wie vlees eet, voeg 500 gr. (runder) gehakt toe. Tip 1: kies altijd voor volkoren pasta, wil je glutenvrij, kies eens voor rijstepasta of boekweitpasta. Tip 2:maak meer liters en vries in! Voor het recept: 

Recept 

Ingredienten (ca. 4-5 personen)

  • 6 rijpe tomaten
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 4 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el. Rozemarijn vers of gedroogd
  • 1 el. Peterselie vers
  • 2 el. Basilicum vers
  • 1 chilipepertje
  • Kruidenzout Herbarmare naar smaak, of kruiden van Jonnie Boer
  • 1 Zoete aardappel (gegaard 45 min. in de oven op 180 graden)
  • Kokosolie of boter

Bereiding 

Kook de tomaten ca. 10 min. in voldoende vocht. Daarna alles pureren (incl. vel), vervolgens de gare zoete aardappel mee pureren. Paprika, courgette, uien, knoflook fruiten in kokosolie of boter. Daarna toevoegen aan de tomatenpuree. Kruiden zie het recept naar smaak toevoegen. Advies: proef je saus altijd of hij op smaak is en maak hem in veelvoud om hem in te vriezen.

 

 


Emerald Vitaal, 2018. Bezoek ons op Instagram | Facebook | Twitter | Google+