Houd je van pittig en kruidig? Maak dan eens een Srilankaanse curry gebaseerd op linzen. Je hebt gelijk een eiwitrijke maaltijd, linzen zijn een uitstekende vleesvervanger. Tip: maak meer en vries in! Voor het recept: 

Recept 

Ingredienten (4 personen)

  • 500 gram linzen
  • 1 zoete aardappel
  • 1 kleine pompoen
  • 4 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 verse rode peper
  • peper, zout
  • 2 el. verse of gedroogde marjolein
  • 2 el. verse koriander
  • 2 el. verse bieslook
  • 2 el. kerriepoeder of Srilankaanse kruiden 

Bereiding

Gaar de pompoen en zoete aardappel in de oven op 180 gr, 45 minuten. Wel de linzen een nacht of min. 3 uren. Kook de linzen ca. 45 min. gaar. Snijdt de knoflook, uien en peper fijn en fruit deze gaar in de koekepan. Voeg de gare pompoen, zoete aardappel en de gefruite uien etc toe aan de linzen. Pureer de saus. Voeg peper, zout, marjolein, koriander, komijn, bieslook en kerriepoeder/srilankaanse kruiden toe, alsmede de kokosmelk. 

Voeg rijst of quinoa toe. Heerlijk met een frisse salade.


Emerald Vitaal, 2018. Bezoek ons op Instagram | Facebook | Twitter | Google+