Dit is een heerlijk recept met courgette spinazie rolletjes, knoflook, groene peper, basilicum en kokosyoghurt. De saus is gemaakt van puur gekookte tomaat met paarse zoete aardappel. Kruiden naar smaak. Erg lekker met pasta! Bron: Tasty. Voor het recept: 

Recept 

Ingredienten (3 personen)

  • 2 courgettes
  • 1 zoete aardappel
  • 300 gram spinazie
  • 3 teentjes knoflook
  • kokosolie
  • snufje peper en zout
  • 150 ml. kokosyoghurt
  • 4 tomaten
  • Div kruiden naar smaak
  • groene peper
  • evt. kruimels mozzarella toevoegen

Bereiding

Schaaf de courgette in lange dunne plakken. Snijdt de knoflook klein en fruit het in de kokosolie in de koekepan met de spinazie en de klein gesneden groene peper. Voeg zout en peper toe naar smaak. Giet het mengsel in een schaaltje en voeg de kokosyoghurt toe en meng het geheel. Voeg het mengsel van de kokosyoghurt, spinazie, knoflook en peper en zout op de plakken courgette en vouw ze vierkant dicht. Kook de tomaten gaar en de zoete aardappel 45 min. gaar in de oven op 180 gr. Pureer de tomaten en zoete aardappel. Voeg kruiden toe aan de tomatensaus evt. incl. gebakken pepertje. Doe de tomaten saus in een oven schaal en leg de 6 gevouwen courgettes in de schaal. Wil je er kaas over, voeg evt. kruimels mozzarella toe. Zet de ovenschaal 20 min. in de oven op 175 gr.  

Bron: https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/videos/580532602802763/

Voeg eventeel (volkoren) pasta toe. Wil je de maaltijd koolhydraatarm, laat de pasta dan weg. Altijd heerlijk met een frisse salade.


Emerald Vitaal, 2018. Bezoek ons op Instagram | Facebook | Twitter | Google+