Vegetarische couscous maaltijd salade. Heerlijk als lunch of avond eten! Maak jij het wel eens? Hierbij een lekker en super makkelijk recept (ca. 3 personen). Voor het recept:

Recept 

Ingredienten (3 personen)

  • 200 gram couscous, gaar koken
  • 150 gr witte bonen of linzen (gaar vanuit een potje)
  • 75 gr veldsla
  • 12 cherrytomaatjes
  • feta naar smaak
  • 1 avocado
  • 15 st. falafel even 7 min braden in de koekenpan
  • scheutje olijfolie. Alles mengen en klaar. Het is heerlijk als de salade iets warm is door de cous cous en falafel. 

Bereiding

De couscous uit de supermarkt hoeft meestal niet meer lang te worden gekookt. Breng de snelkokende couscous met water aan de kook en zet daarna het vuur uit. Laat de couscous afhankelijk van de soort, 3-15 minuten wellen. Roer de couscous vervolgens rul met een vork. Laat hem afkoelen. Voeg de gare witte bonen of linzen met de veldsla, tomaatjes, falaffel en avocado in een kom. Doe er olijfolie over heen. Voeg daarna de warme (niet hete) falaffel toe en de afgekoelde couscous. Bestrooi tot slot de salade desgewenst met feta. Gebruik je geen feta, voeg dan wat kruiden toe aan de salade, bijv. bieslook, peterselie en basilicum en wat zout/peper of kruidenzout. De nog warme falaffel geeft de salade een heerlijke smaak

 


Emerald Vitaal, 2018. Bezoek ons op Instagram | Facebook | Twitter | Google+