Hierbij het recept voor een heerlijke Risotto. Hij is vegetarisch, wil je wel vlees eten, dan smaakt kip daar goed bij. Het recept is voor 3 personen. 
 

Recept 

Ingredienten (ca. 3 personen, hoofdgerecht)

  • 250 gram risotto
  • 1 bakje champignons
  • 1 klein potje zon gedroogde tomaatjes
  • 4 uien
  • 450 gr spinazie
  • bouillon van 1 liter water met kruiden, bijv. lavas en peterselie
  • Kruidenzout of peper en zout naar smaak 
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 glas witte wijn
  • 2 zakjes Parmezaanse kaas
  • Boter of olie om te bakken

Bereiding

Bak de champignons en de tomaatjes in de koekenpan. Voeg spinazie toe, ik koos voor diepvries bio, verse is uiteraard ook prima. Fruit de uitjes en de geperste knoflook gaar. Maak een bouillon met (verse) kruiden, bijv. lavas, peterselie, selderij, voeg een el. kruidenzout toe. Voeg de uitjes en knoflook toe aan de risotto en een glas wijn. Kook de risotto in de bouillon ca. 18 min. Voeg stapsgewijs met de soeplepel de bouillon toe. Wacht steeds tot het vocht er in is ingetrokken en roer constant. Voeg de spinazie, champignons en tomaatjes toe. Meng alles door elkaar. Strooi Parmezaanse kaas erover en je gerecht is klaar! Eet smakelijk! 

 
 
 
 
 
 
 
 

 


Emerald Vitaal, 2018. Bezoek ons op Instagram | Facebook | Twitter | Google+