Zo heerlijk vullend en smakelijk is pompoensoep. Het is een echt herfst gerecht, al hoewel hij in andere seizoenen ook verkrijgbaar is. Het is een eenvoudig recept en altijd heerlijk om ook in te vriezen. 

Recept Pompoensoep

Ingredienten (ca. 3 liter)

  • Grote pompoen
  • ca. 750 gr. wortelen
  • 5 middelgrote uien
  • 5 teentjes knoflook
  • Blikje kokosmelk
  • Kokosolie of boter om te bakken
  • Kruiden zoals komijn, cayennepeper, peper, zout, kruidenzout, vers laurierblad, maggiekruid, peterselie en selderij.

Bereiding

Gaar de pompoen ca. 45 min. in de oven op 175 gr. Haal daarna het pompoen vruchtvlees eruit en doe alles in een soeppan. Kook de wortelen apart gaar. Fruit de uien en de teentjes knoflook in een koekenpan. Voeg de gekookte wortelen en uitjes en knoflook bij de pompoen. Zet de hele pan flink onder water en kook het geheel ca. 15 minuten. Daarna alles pureren en een blikje kokosmelk toevoegen. Kruiden naar smaak toevoegen. Proef altijd of de soep op smaak is en voeg evt nog extra kruiden toe. De soep daarna van het vuur halen en nog 20 minuten laten trekken met de kruiden.

 

 

 


Emerald Vitaal, 2018. Bezoek ons op Instagram | Facebook | Twitter | Google+