Sinaasappelbrood is een lekker alternatief voor het veel gemaakte bananenbrood. Het is een heerlijk fris brood wat als ontbijtje kan worden afgewisseld. Voeg nog wat extra fruit toe, dan heb je gelijk dat portie alvast binnen. Uiteraard kun je dit brood ook als tussendoortje eten. Voor het recept: 

Recept 

Ingredienten 

bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 45-60 minuten 175 gr.

300 gram amandelmeel
75 gram boekweitmeel  
1 el. bakpoeder  
1 el. kokosbloesem suiker  
3 handen gedroogde cranberries 
3 handen pecanoten  
2 handen dadels 
2,5 sinaasappelen bio, rasp en sap, 1/2 sinaasappel als garnering  
3 el. kokosolie 

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Blend de noten met de dadels. Meng de noten en dadels met de amandelmeel, boekweitmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker.
  • Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil van de sinaasappel. Pers de sinaasappels en voeg de rasp en het sap aan het mengsel. 
  • Smelt de kokosolie en voeg de gesmolten kokosolie toe. 
  • Mix het totale mengsel en voeg op het laatst de cranberries toe.
  • Garneer evt. met stukjes sinaasappel
  • Bak het brood in 45-60 minuten gaar. Laat het brood even afkoelen en haal het uit het cakeblik. Het is ook mogelijk het sinaasappelbrood in te vriezen

 

 

 

 

 


Emerald Vitaal, 2018. Bezoek ons op Instagram | Facebook | Twitter | Google+