Overheerlijke glutenvrije, plantaardige mini chocolade muffins, werkelijk een feestje! We zijn zo blij met dit recept, hij is super lekker en ook nog eens gezond, wat wil je nog meer! Mooi om deze traktatie uit te delen tijdens recepties, als kindertraktatie of gewoon heerlijk thuis bij de thee of koffie. Je kunt ze ook nog invriezen, dus maak gerust meer. 
 

Recept 

Benodigdheden:

  • Mini muffins bakvorm (bv met 12 vormpjes) 
  • Foodprocessor/keukenmachine
  • spatel
  • pannetje om chocoladereep te smelten

Ingrediënten voor ca. 60-70 mini muffins

  • 300 gr. glutenvrije havermout
  • 75 gr. amandelmeel
  • 40 gr. boekweitmeel
  • 35 gr. kokosrasp
  • 3 el. cacao
  • 1,5 tl. vanille poeder
  • 250 gr. dadels
  • 140 gr kokosyoghurt
  • 1 el. appelazijn of citroensap met 2tl bakingsoda
  • 4 el gebroken lijnzaad met 12 el. water
  • 300 gr amandelmelk
  • ca. 200 gr. pure chocolade reep 
  • 60-70 frambozen

Bereiding: 

  1. Gebruik een keukenmachine/foodprocessor voor het malen van de melen en de dadels.
  2. Voeg daarna de kokosyoghurt, lijnzaad, vermengd met water, cacao, bakingsoda gemengd en de amandelmelk toe.
  3. Mix alles tot een egaal beslag.
  4. Verwarm de oven op 150 gr.
  5. Bekleed het bakblik met de vormpjes met boter of kokosolie.
  6. Voeg het beslag in de vormpjes en strijk ze af met een spatel
  7. Bak de muffins in ca. 15-20 min. gaar op 150 gr.
  8. Laat de muffins afkoelen en doop ze in een laagje gesmolten chocolade.
  9. Prik een framboos met een coctail prikker in de muffin.
  10. Zet de muffins in de koelkast zodat de chocolade laag hard wordt.

 


Emerald Vitaal, 2018. Bezoek ons op Instagram | Facebook | Twitter | Google+