Maak jij wel eens bananenbrood, ik heb de bananen vervangen door mango voor een heerlijk mangobrood. Dit recept is gluten en tarwe vrij. Wil je hem zuivelvrij, laat dan de eieren weg en voeg i.p.v. 2 eieren, 2 el. chiazaad en 6 el. amandelmelk toe. Voor het recept: 

Recept 

Ingredienten (voor een standaard cakevorm)

  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gr. boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 1 el. bakpoeder (bakingsoda)
  • 1 el. citroensap
  • 1,5 grote mango
  • 5-6 dadels
  • 1 el kokosolie
  • 2 handjes pecanoten
  • 2 handjes gedroogde cranberries
  • Voeg desgewenst kokossnippers op het beslag als garnering

Bereiding

Snijdt 8 partjes van de mango en houdt ze apart. Mix de dadels en de pecanoten met het meel fijn. Mix de eieren tot een luchtige massa, voeg de melen toe met de fijn gemalen dadels en noten incl. de bakpoeder, citroensap, kokosolie en mango. Doe het beslag in de cakevorm en verdeel de cranberries over het beslag. Leg de stukjes mango in het beslag. Bak het brood ca. 45 min. op 175 graden. De mango kan ook worden vervangen door bananen voor een heerlijk bananenbrood, gebruik dan i.p.v. 1,5 mango 4 middelgrote bananen. 

 

 


Emerald Vitaal, 2018. Bezoek ons op Instagram | Facebook | Twitter | Google+