Een makkelijk tussendoortje is een bananenmuffin als je hem van te voren hebt gemaakt. Maak er lekker veel en vries in. Voor het recept: 

Recept 

Ingredienten (ca. 18-20 muffins)

Deze muffin is gemaakt van Griekse yoghurt of kwark, ei, grove havervlokken, banaan en kaneel.  

500 ml yoghurt, 4 eieren, 350 gr grove havervlokken, 2 tl bakingsoda, 5 bananen, 2 el Ceylon kaneel, sap van 1/2 citroen, zakje incabessen.

Bereiding

Klop de eieren heel luchtig, voeg de yoghurt en citroen toe, de baking soda en de banaan met kaneel toe. Mix alles tot een glad geheel. Voeg met een lepel de havervlokken toe. Doe het beslag in het bakblik. Voeg 3 gedroogde incabessen toe per muffin. 

45 min in de oven op 160 gr. (standaard grootte muffins)

Vries een grotere hoeveelheid in en haal ze de avond van te voren uit de vriezer om ze te ontdooien in de koelkast voor de volgende dag. 

 

 

 


Emerald Vitaal, 2018. Bezoek ons op Instagram | Facebook | Twitter | Google+