Sinaasappel chocolade cake. Sinaasappel en cacao is een fantastische combinatie, daarom deze heerlijke natuur gezoete cake. Wist je dat (rauwe) cacao ontzettend gezond is. Het is rijk aan anti oxidanten, het bevat essentiele mineralen, zoals magnesium, koper en ijzer. Het is goed voor hart en bloedvaten. Daarnaast bevordert het de aanname van neurotransmitters, zoals dopamine en serotonine, de zgn. gelukstofjes. Het is stress verlagend en zorgt voor een stabiele bloedsuiker, het helpt bij afvallen omdat het niet verwerkt is in cacao boter, het beschermt je tegen plotselinge aanvallen van trek. Verder houdt het je huid in topconditie. Het werkt ontstekingsremmend en helpt bij hoesten. Sinaasappel zit vol vitamine C, ook een belangrijk anti oxidant wat ons immuunsysteem versterkt. Verder is deze gluten- en zuivelvrije variant licht verteerbaar voor de darmen. Voor het recept:  

Recept 

Ingredienten 

bereidingstijd: 15 minuten, oventijd: 45-60 minuten 175 gr.

  • 300 gram amandelmeel
  • 75 gram boekweitmeel
  • 1 el. bakpoeder
  • 1 el. kokosbloesem suiker
  • 3 handen gedroogde cranberries
  • 3 handen pecanoten
  • 2 handen dadels
  • 2,5 sinaasappelen bio, rasp en sap, 1/2 sinaasappel als garnering
  • 3 el. kokosolie 
  • 1 el. kokosrasp
  • 2 el. rauwe cacao poeder 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C. Blend de noten met de dadels. Meng de noten en dadels met de amandelmeel, boekweitmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil van de sinaasappel. Pers twee sinaasappels en voeg de rasp en het sap aan het mengsel. Smelt de kokosolie en voeg de gesmolten kokosolie toe. Mix het totale mengsel en voeg op het laatst de cranberries toe.Garneer evt. met stukjes sinaasappel en kokosrasp. Bak de cake in in 45-60 minuten gaar. Laat het even afkoelen en haal het uit het cakeblik. Het is ook mogelijk de cake in te vriezen

 


Emerald Vitaal, 2018. Bezoek ons op Instagram | Facebook | Twitter | Google+