Een nieuw minitaartje mango blueberry (no) cheese cake. Heerlijk vers en onbewerkt, lekker&gezond en lang houdbaar in de vriezer. Mango heeft veel gezondheidsvoordelen. Hij is bijzonder rijk aan vitamine C en bevat daarnaast veel B-vitamines en ook diverse mineralen. Vezels vind je eveneens rijkelijk in mango. Deze vrucht heeft vele voordelen voor onze gezondheid, ik noem er enkele: 1. Kan de kans op astma helpen verkleinen. 2. Draagt bij aan gezonde cellen. 3. Versterkt het immuunsysteem. 4. Heeft een gunstig effect op de bloeddruk. 5. Bevordert het gezichtsvermogen. 6. Goed voor de hersenen. 7. Ondersteunt de spijsvertering. 8. Verbetert de gezondheid van de huid. Meer informatie in de bron. Voor het recept: 

Recept 

Ingredienten (ca. 30 mini taartjes, schaal ca. 16x12 cm)

Voor de bodem:

    • 80 gr amandelen
    • 80 gr walnoten
    • Geraspte citroen (biologisch)
    • 16 Dadels
    • 1/2 tl vanille,
    • 1 el kokosolie

(alles blenderen tot een geheel)

Midden laag:

  • 300 gr cashewnoten
  • 1 citroen, sap
  • 1 tl Vanille
  • 1 el kokos olie

(Eerst blenderen, daarna 1/3 apart houden voor de bovenlaag)

Boven laag:

  • 300 gr mango
  • 1/3 midden laag
  •  blauwe bessen of ander fruit
  •  kokossnippers of amandelschaafsel

Voeg 300 gr mango toe aan 1/3 van de middenlaag. Daarna alles mengen in de blender. Decoreer de taart desgewenst met los fruit, bijvoorbeeld blauwe bessen, frambozen of aardbeien. Voeg evt kokossnippers toe ter decoratie of amandelschaafsel. 

Bereiding 

Onderste laag uitdrukken in de schaal, daarna 15 min. uit laten harden in de vriezer. Vervolgens de middenlaag aanbrengen, maak het zo glad mogelijk met een spatel. Daarna de bovenlaag aanbrengen en glad strijken.

Vries de taart in in de vriezer om hem hard te maken (ca. 3 uur). Snijdt de taart als hij nog redelijk hard is in blokjes. Vries de taart daarna gesneden in.

Als hij langere tijd is ingevroren, duurt het ca. 10 min. (uit de koelkast) voordat hij eetbaar is. Altijd bewaren in de koelkast als je hem wilt eten.

 


Emerald Vitaal, 2018. Bezoek ons op Instagram | Facebook | Twitter | Google+