Heerlijk frisse pruimentaart! Zo fijn om het nazomer fruit te gebruiken, ik koos deze keer voor pruimen. De bodem is gemaakt van o.a. banaan, amandelmeel en havermout, hij is glutenvrij en zuivelvrij. Je kunt hem natuurlijk ook altijd invriezen. Dit taartje kan ook zeker als ontbijt taart worden genomen en natuurlijk heerlijk als tussendoortje. Weet je wat mooi mee genomen is, hij is ook nog gezond! Uiteraard kan je ook ander seizoensfruit gebruiken, de bodem is altijd goed. Voor het recept:

Recept (doorsnede ca 24 cm)

  • 525 gr bananen
  • 150 gr amandelmeel
  • 135 gr glutenvrije havermout
  • 60 ml plantaardige melk
  • 1,5 el gebroken lijnzaad vermengd in 4,5 el. water
  • 1,5 el kaneel
  • 1 tl baking soda
  • 2 el citroen sap
  • 750 gr pruimen

De pruimen kunnen wat zuurder smaken na het bakken van de taart. Desgewenst kan je er wat honing op doen of kokos bloem suiker.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet het bakblik in met kokosolie.
2. Meng de amandelmeel havermout meel en baking soda (opgelost in citroen sap), en kaneel in een kom.
3. Prak in een andere kom de bananen en voeg de plantaardige melk, en lijnzaad toe.
4. Vervolgens voeg je de natte ingrediënten toe bij de droge ingrediënten, en mix het totdat het gecombineerd is.
5. Giet het mengsel in het bakblik en maak rondom een opstaande rand.
6. Deel de pruimen in twee helften en ontpit ze. Leg ze op het beslag met de schil naar beneden.
7. Bak de taart ca. 60 min. in de oven op 160 graden. Laat 10 minuten afkoelen.

 

 


Emerald Vitaal, 2018. Bezoek ons op Instagram | Facebook | Twitter | Google+