Herfstige Kruidkoek. Mmm... wat gaat het heerlijk ruiken in je keuken als je deze kruidkoek maakt! Deze kruidkoek is vegan en heerlijk kruidig met kaneel, verse gember, kruidnagel en nootmuskaat. Het is een van mijn favoriete recepten, de koek is mooi stevig en heel smakelijk.Je kunt hem ook weer in vriezen. Hij is glutenvrij en zuivelvrij Voor het recept:

Recept 

Ingredienten (voor een standaard cakevorm)
* 80 gram kokosolie
* 250 gr. dadels
* 4 el gebroken lijnzaad gemengd met 12 el water
* 300 gram havermout of spelt tarwemeel
* 150 gram amandelmeel
* 2 tl bakingsoda, 2 el citroensap
* 4,5 tl kruidnagelpoeder
* 4,5 tl nootmuskaat
* 9 tl kaneel Ceylon
* 4 plakjes verse gember
* 300 gr. amandelmelk
* snufje zout
Bereiding

Blend havermout tot meel. Blend de dadels met de melen. Heb je geen blender snijdt dan de dadels zo klein mogelijk en gebruik havermeel of havermout,  boekweitmeel kan ook. Voeg alle poeders, gember en zout toe en blend of mix het geheel. Voeg de kokosolie, lijnzaad vermengd met water en amandelmelk toe en blend of mix het totaal. Gebruik bakpapier of vet de cakevorm in, doe het mengsel in het bakblik en bak de koek gaar in 60 minuten op 160 gr.

 


Emerald Vitaal, 2018. Bezoek ons op Instagram | Facebook | Twitter | Google+