Heerlijk fris is deze bosbessen citroen cake. Als tussendoortje en ook als ontbijtje. Uiteraard ook mogelijk om in te vriezen, handig om altijd iets achter de hand te hebben. Lekker en gezond wat wil je nog meer! Hij is glutenvrij en zuivelvrij. Voor het recept:

Recept 

Ingredienten (voor een standaard cakevorm)
  • 300 gr amandelmeel
  • 6 el gebroken lijnzaad, 18 el water
  • Rasp 2 Citroenen
  • 1,5 tl bakingsoda, 2 el sap
  • 200 gr dadels
  • 200 gr blauwe bessen
  • 150 gr kokos yoghurt
Bereiding
Meng het meel en de dadels in de blender. Voeg de kokosyoghurt toe, de lijnzaad vermengd met water toe en het citroensap met de baking soda. Voeg de citroenrasp toe. Mix het geheel tot een beslag. Doe de helft van de bessen op de helft van het cake beslag in het bak blik. Doe de andere helft van de bessen op de bovenste laag van het beslag. Bak de cake 60 min. in de oven op 160 gr.

 


Emerald Vitaal, 2018. Bezoek ons op Instagram | Facebook | Twitter | Google+