Perentaartjes, lekker en gezond volop gezonde langzame koolhydraten, suikervrij, vers en onbewerkt. Inmiddels heb ik een goed recept ontwikkeld voor een basis taart, zonder gluten, zonder zuivel. Het is heerlijk om het fruit al naar het seizoen wisselt, te vervangen, maak bijvoorbeeld ook een appeltaart, mangotaart, bosbessentaart, cranberrytaart etc. 

Recept 

Ingredienten (doorsnede ca. 24 cm)
  • 300 gram havermout glutenvrij
  • 150 gram amandelmeel
  • 250 gram dadels
  • 80 gram kokosolie
  • 300 gram amandelmelk
  • 2 el citroensap of appelazijn met 2 tl baking soda
  • 4 el gebroken lijnzaad en 12 el water
  • 4 grote rijpe peren
  • Kaneel naar smaak
Bereiding
Blend havermout tot meel. Blend de dadels met de melen. Heb je geen blender snijdt dan de dadels zo klein mogelijk en gebruik havermeel of havermout, boekweitmeel kan ook. Blend of mix het geheel. Voeg de kokosolie, lijnzaad vermengd met water en amandelmelk toe en blend of mix het totaal. Gebruik bakpapier of vet de taart in, doe het mengsel in het bakblik. Snijd de peren in dunne partjes en verdeel ze over de taart. Bestrooi de perenpartjes met kaneel en bak de taart gaar in 60 minuten op 160 gr.

 


Emerald Vitaal, 2018. Bezoek ons op Instagram | Facebook | Twitter | Google+