Een makkelijk voedzaam en lekker gerecht. Zalm brocooli pasta, volop omega 3 en veel voedingsstoffen. Wist je dat broccoli een erg gezonde groente is, het verlaagt het cholestrol, is goed voor hart en bloedvaten, het kan artritris verminderen, verkleint de kans op longziekten, door het stofje sulforafaan, maar er zit zoveel meer goeds in broccoli: vitamine A, C, E en K; mineralen zoals calcium en fosfor; oplosbare vezels. Een groente dat best wekelijks op het menu mag staan!
Recept
Ingredienten (3 personen)
- 300 gr. zalm,
- 1 grote broccoli
- 2 uien
- ½ bakje champignons,
- 4 knoflookteentjes,
- 1 courgette,
- pakje kokosmelk of soyamelk (kookroom) 200 ml)
- kruiden zoals bijv. laurier, tijm, peper en zout
- ca. 500 gram volkoren pasta
Bereiding
Kook de broccoli gaar, fruit de uien, champignons, knoflook, snijdt de courgette in kleine stukjes en fruit deze mee. Bak de zalm gaar en voeg hem toe aan de groenten. Voeg de melk toe aan het geheel en maak een bouillon van een klein beetje water en de verse kruiden, peper en zout. Voeg dit ook toe aan de pan. Altijd even proeven en zout of peper waar nodig toevoegen. Kook de pasta gaar en schep deze door de saus heen.