Het is weer appelseizoen. Met de appels van onze boom heb ik een cheesecake taartje gemaakt. Heel fris van smaak en leuk om te maken. Hij is glutenvrij, suikervrij en zuivelvrij.
Recept
Benodigdheden:
- taartvorm 20-24 cm
- Foodprocessor/keukenmachine
Ingrediënten
- Bodem:
- 70 gr. glutenvrije havermout
- 70 gr. amandelmeel
- 15 gr. kokosrasp
- 2 el. kokosolie (gesmolten)
- Klontje boter of kokosolie
- 40 gr. agave siroop
Vulling:
- 500 gr kokos yoghurt
- 200 ml Cocos cream
- 1 tl vanille poeder
- 2 a 3 el agave siroop (naar smaak)
- 7 gr agar agar
Topping: 3-4 appels, snufje kaneel, klontje boter of kokosolie.
Bereiding:
Meng de melen met de kokosolie en de siroop tot een stevige massa. Druk de bodem uit in de met boter of olie ingevette vorm. Bak de bodem licht bruin in ca. 20 min. op 160 gr. in de oven. Meng de kokosyoghurt met de cream, vanille poeder en de siroop. Meng de agar agar met een scheutje water, zodat het goed mengt en laat het 10 min. staan. Kook hierna de hoeveelheid yoghurt met cream 1 minuut op het vuur met de agar. Laat het geheel iets afkoelen en giet het in de bakvorm. Zet de taart min. 3 uur in de koelkast. Snijdt de appel in partjes en bak ze in boter of kokosolie totdat ze zacht zijn. Leg de partjes in een vorm van een roos/bloem op de taart en voeg de kaneel toe. De taart is ca. 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.