Floaten als pijnstiller

Wist je dat floaten pijnverminderend werkt, dankzij onze natuurlijke reactie op relaxatie. Pijn is een mysterieus gevoel. De waarde van pijn.. om beschadigingen te voorkomen… is duidelijk, maar het is niet altijd duidelijk wat de voordelen van chronische pijn zijn. Echter, ons lichaam heeft natuurlijke pijnstillers, die effectief en zelfs vaak beter werken dan medicijnen. Zij heten “endorfinen”, een hormoonsoort. Hormonen zijn sterk chemische boodschappers die alle aspecten van het lichaam regelen. We beheersen ze niet bewust, maar ze werken wel continu voor ons. Het goede nieuws is dat floaten in warm water automatisch zorgt voor een diepe relaxatie ontspanning. Diepe relaxatie zorgt ervoor dat de hersenen endorfinen vrijgeven die pijn positief be├»nvloeden. Dit is de reden waarom floaten in een speciale floatcabine pijn vermindert.

Dit effect is sterk en in wetenschappelijk onderzoek aangetoond, zie onze externe publicaties en al heel vaak ervaren door mensen die veel pijn ervaren. Er zijn veel floaters die floaten om pijn te verminderen en tot hun verbazing en opluchting dienen zij minder pijnstillers in te nemen, zelfs geen enkele. Dit, na er vele jaren afhankelijk van te zijn geweest!

Floaten is de meest rustige en veilige manier om pijn te bestrijden die je je kunt voorstellen, zelfs veiliger dan op bed liggen, wat vaak geen oplossing is. Bij bedrust heb je namelijk altijd druk op het lichaam vanwege het contact met het matras. Hierdoor wordt de lokale bloedcirculatie afgesloten en wordt je gedwongen om vaker te gaan verliggen. Op deze manier woelen, zorgt zeker niet voor minder pijn. Floaten is een perfecte stille ervaring zonder contactpunten, geen bewegingen of spierinspanning. Het vrijkomen van endorfinen om de pijn tegen te gaan, gebeurt op een geheel natuurlijke manier en heeft een krachtig effect dat perfect naast natuurlijke genezings- en herstelprocesssen werkt.