Algemeen

Floaten is een eenvoudige en effectieve wetenschappelijk bewezen ontspanningsmethode waarbij men gewichtloos op zeer zout (medicinaal epsom zout) water drijft, dat continu verwarmd wordt tot 35,5˚C. U bevindt zich in een speciaal ontworpen cabine die prikkels van buitenaf (geluid, temperatuurverschil, visuele stimulatie en zwaartekracht) uitsluit, zodat u volledig tot rust kunt komen. Wij hebben 1 floatcabine, er is plek voor 1 persoon om te floaten. Het is wel mogelijk om met twee personen te komen, waarbij de ene persoon gaat floaten en de ander gaat masseren en daarna andersom.  De rust en warmte in de floatcabine zorgen ervoor dat het lichaam de kans krijgt om zijn natuurlijke, optimale balans, waarin alle delen en systemen van het lichaam met elkaar samenwerken, weer op te zoeken. Zo wordt bijvoorbeeld de synchronisatie van de linker en de rechter hersenhelft gestimuleerd. Dit heeft als gevolg dat uw productiviteit, prestaties en efficiëntie evenals uw zelfvertrouwen en gevoelens van welbehagen positief beïnvloed worden.

Uit onderzoek blijkt dat regelmatig floaten nog meer positieve effecten heeft. Een aantal van deze zijn:

  • het verlichten van mentale en fysieke stress;
  • het versterken van het immuunsysteem;
  • het helpen genezen van stress gerelateerde ziektes;
  • sportprestaties kunnen verbeteren door o.a. het helpen voorkomen van blessures, het efficiënte herstel van blessures en het verhogen van het concentratievermogen.
  • tevens heeft floaten een positieve invloed op het geheugen, denken, leerprestaties, concentratie en creativiteit.

Kijk bij “Gezondheid” voor meer info over wat het floaten doet voor uw lichaam en geest. De ervaringen met floaten, ondanks de overeenkomende biologische en psychofysiologische effecten, kunnen per persoon verschillen. Floaten wordt door ieder op zijn eigen unieke manier ervaren en elke sessie is weer anders. De ervaring leert dat hoe vaker men float en hoe meer men de voordelen ervan ontdekt, hoe aangenamer men het vindt. Hoe u het ook ervaart, floaten is ontspannend en vooral heel gezond. Floaten heeft altijd een positief effect op uw lichaam. Floaten geeft uw lichaam en geest de kans om zich te herstellen, om uw zintuigen te scherpen en om los te laten. Met floaten doet u hernieuwde energie op. Floaten werkt bij iedereen. Er is geen oefening voor nodig, geen kennis en geen discipline.

Filmpje

What is floating filmpje

 “Gebruiksaanwijzing”

Hoe gaat het floaten nu eigenlijk in zijn werk, vraagt u zich misschien af. Blijft de cabine open of gaat hij dicht? En is dat niet eng? Hoe groot moet ik me de cabine eigenlijk voorstellen? LxBxH = 270x180x155 (buitenmaat). De cabine mag open blijven staan, het kan dan wel iets afkoelen. De meeste floaters sluiten de deur. Er zijn mensen die het prettig vinden de deur in eerste instantie een stukje open te laten door er een handdoek tussen te plaatsen. Vaak horen we dat ze de handdoek na gewenning in de cabine weg gehaald hebben. Het water is precies afgestemd op uw lichaamstemperatuur en (niet te) warm, 35.5 Gr. Na afloop stapt u er gemakkelijk weer uit. In de floatcabine die van glasfiber is gemaakt, heeft u zelf het beheer over licht, muziek en intercom. Tijdens gebruik is het voor het maximale effect verder van belang dat u het uzelf zo comfortabel mogelijk maakt met licht aan of uit, muziek of stilte, wat u prettig vindt, want dan kunt u zich maximaal ontspannen en wordt floaten een heerlijke ervaring! Douchen vindt plaats voor en na de floatsessie.  Vanaf drie sessies is verschil daadwerkelijk merkbaar. Wij beschikken over één cabine, deze is voor max. 1 persoon.