Zwangerschap

Floaten en zwangerschap
Het is de gewichtloosheid, die het floaten zo aangenaam maakt. Het lichaam wordt vederlicht. Dit doet vooral de extra belaste wervelkolom bij zwangeren goed. De spieren in de onderrug, die dan vaak zeer hard aanvoelen, ontspannen zich en kunnen tijdens het floaten weer optimaal doorbloed raken. Bovendien zorgt de horizontale ligging ervoor, dat het lichaamsvocht weer gelijkmatig kan circuleren. Ook het zenuwstelsel profiteert van het uitblijven van de zwaartekracht: de spijsvertering komt op gang en de bloeddruk daalt. Floaten stimuleert ook de aanmaak van endorfine – een chemische stof aangemaakt door de hersenen waardoor we ons prettig gaan voelen. Hierdoor ervaar je minder pijn en bovendien bevordert het de gemoedstoestand. De enige andere activiteit die de aanmaak van endorfine in de hersenen stimuleert is lichaamsbeweging.

Samen zijn met je baby
Maar niet alleen het lichaam vindt herstel tijdens floaten. Ook de gemoedstoestand vindt rust. Deze nieuwe energie kan ook de relatie met de baby versterken: want bij het floaten wordt de zwangere zich veel bewuster van de ongeboren baby, alleen zij en haar baby lijken te bestaan. En…..zij bevinden zich beide in dezelfde toestand….de baby in het vruchtwater, de moeder in het water van de floatcabine. Floaten wordt aangeraden vanaf 3 – 8 maanden zwangerschap.

Na de zwangerschap is het ook heerlijk om te floaten, na een grote inspanning van het lichaam is met floaten het herstel makkelijker terug te vinden. Na een geboorte van een kind kan een slaaptekort optreden of deze is zelfs al ontstaan tijdens de zwangerschap. Floaten staat gelijk aan 4 tot 5 uur slaap en kan daarom zeer doeltreffend zijn.