Overgewicht

In onze huidige maatschappij kampen veel mensen met gewichtstoename, omdat we meer (en vaak minder gezond) hebben gegeten. Ook (langdurige) stress kan leiden tot overgewicht. In tijden van stress worden calorieën namelijk opgehoopt in vetcellen. Massage kan meehelpen onze overtollige kilo’s kwijt te raken.


Massage zorgt ervoor dat we ontspannen omdat het de hoeveelheid stresshormonen (cortisol en adrenaline) vermindert. Juist in tijden van ontspanning verteert en verwerkt ons lichaam van oudsher voedsel. Daarom kan de kans op overgewicht kleiner zijn als we regelmatig een massage behandeling ondergaan, (uiteraard) in combinatie met een verantwoord etenspatroon.  


Een stevige, diepe massage op de zgn. cellulitis probleemgebieden, zoals buik, heupen en bovenbenen kan extra zorg dragen voor plaatselijk verlies van lichaamsomvang.  Onderhuids vocht- en vetweefsel wordt gestimuleerd, wordt afgebroken en afgevoerd. Het resultaat is een strakkere huid, verminderde cellulitis en de reiniging van het lichaam van afvalstoffen. Voor resultaat zijn diverse behandelingen nodig.  Het drinken van water na een massage is belangrijk. Bij een massage zetten de bloedvaten uit en gaat het bloed beter en sneller stromen. Alles wat er mogelijk kan zitten aan afvalstoffen wordt afgevoerd. Het afvoeren kan echter alleen doorgang vinden als het ook via de nieren kan worden uitgescheiden. Bovendien ontstaat na het verlies van afvalstoffen (ontgiften) een energieker gevoel.


Tenslotte zijn er aanwijzingen dat massage de mens mentaal sterker maakt, waardoor de kans groot is dat we ons beter kunnen houden aan afspraken over gezond eten.
Massage is dus een grote steun voor de natuurlijke herstelprocessen in het lichaam en brengt ons in balans.