Welke massages?

Welke massages worden gegeven?

Klassieke massage
Bij klassieke massage gaat de beweging in de richting van het hart en is gericht op bevordering van de bloedsomloop en op versoepeling van de spieren en gewrichten. Klachten als stress, spanningshoofdpijn, chronische vermoeidheid, stijve nek, rug, slaapproblemen etc. worden verzacht, c.q. opgelost. Er wordt gewerkt naar een concreet en aantoonbaar resultaat.
Een klassieke massage is een moment van aandacht voor uzelf. Het maakt u bewust van spanningen in uw lichaam. De strijkingen en knedingen stimuleren de doorbloeding van de huid, het onderliggende bindweefsel en het spierweefsel. Daardoor worden afvalstoffen versneld afgevoerd en kunnen voedingsstoffen diep in het weefsel doordringen. Binnen korte tijd komt u tot diepe ontspanning. Klassieke massage is ontstaan in Europa en heeft zijn plaats ingenomen in de westerse medische traditie.

Energetische massage
Bij energetische massage gaat de beweging van hoofd naar voeten. De aanraking wordt niet bepaald door bloedsomloop en bewegingsapparaat, maar door symbolische concepten als aarde, water, vuur en lucht. Er wordt gemasseerd met aandacht voor de energie van de cliënt, waarbij de handen minder worden geleid door spieren en bindweefsel. Een energetische massage is een zachte massage waarbij de masseur werkt met de energiestroom van uw lichaam. De beweging gaat van hoofd naar voeten. De aanraking wordt niet bepaald door de bloedsomloop en bewegingsapparaat, maar door symbolische concepten. Er wordt gemasseerd met aandacht voor de energie van de cliënt waarbij de handen minder worden geleid door spieren en bindweefsel.
De masseur gaat intuïtief met verschillende massagetechnieken te werk, afhankelijk van wat uw wensen zijn of wat uw lichaam aangeeft. U wordt uitgenodigd om uw ademhaling en het effect van de massage op het lichaam te voelen. Hierdoor wordt u zich bewust van spanningen in het lichaam. Gevoelens en inzichten kunnen loskomen, zodat het evenwicht van lichaam, geest en gevoel zich kan herstellen. Energetische massage komt oorspronkelijk uit het Verre Oosten zoals India en China.

Voetreflexzone massage
Bij onze voetreflexzone massage worden de uiteinden van de zenuw- en energiebanen geraakt en de bloedsomloop, de lymfestroom en energiestroom worden beïnvloed.
Dit heeft tot gevolg een verbeterde circulatie met effect op de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Massage van bepaalde voetzones heeft gevolgen voor het fysiologisch functioneren van de daarmee corresponderende delen van het lichaam. Tevens zorgt voetreflexzone massage ervoor dat de voeten sterker worden gevoeld (aarden). Voetreflexzone therapie werd 5000 jaar geleden al toegepast in China en India.

Stoelmassage
Stoel (drukpunt) massage gaat spanning en/of vermoeidheid te lijf. Het is een korte time/out, waarna je je weer heerlijk ontspannen en vitaal voelt. Behalve de persoonlijke positieve uitwerking zorgt stoelmassage voor een verbeterde arbeidsprestatie en voorkomt het ziekte verzuim. Stoelmassage is tevens een belangrijke manier om RSI klachten te voorkomen en mogelijk op te lossen.

Een stoelmassage werkt preventief en vermindert klachten als lage rugpijn, nek- en schouderklachten en rsi klachten, stimuleert de bloedcirculatie in het lichaam, wordt gegeven op hoofd, nek, schouders, rug, heupen, armen handen en vingers, over kleding heen.