Mooie ervaringen in de praktijk: floaten verbetert de kwaliteit van leven.

We zijn een jaar open en hebben inmiddels enige ervaringen opgedaan wat floaten kan betekenen voor chronisch zieken, w.o. fibromyalgie en reuma. De afgelopen 14 dagen is de praktijk extra druk bezocht vanwege een speciale actie voor fibromyalgie en reuma patiënten. We kunnen concluderen dat het effect van floaten het hoogst is naar mate de floater zich maximaal kan ontspannen.

Een paar dagen geleden kwam er een jonge vrouw die dermate last heeft van fibromyalgie dat ze moeilijk kan tillen en veel pijn heeft in haar gehele lichaam. Tijdens haar eerste keer floaten is ze na 5 minuten drijvend in slaap gevallen tot het einde van de sessie. Bij terugkomst in de praktijk gaf ze aan pijnvrij te zijn geweest tot drie dagen na de floatsessie. Haar beroep als dierenassistente kon ze volledig uitoefenen, terwijl dat normaliter niet voluit mogelijk is. Zij zelf, wij en haar omgeving waren zeer verbaasd. Ook de tweede keer floaten leverde bij haar maximale ontspanning op.

Een andere zeer positieve ervaring had een vrouw met Sclerodermie (reumatische auto immuunziekte). Deze vrouw lijdt al jaren veel pijn aan de uiteinden van handen en tenen en was tijdens en na de sessie volledig pijnvrij. Ze had dit niet verwacht en reageerde heel blij en emotioneel. Het floaten werkte een aantal dagen door. De pijn kwam wel terug maar in mindere mate. Toekomst zal meer uitwijzen.

Nog een ervaring van een man met reuma artrose in de handen. Hij komt om de week 1,5 uur floaten per sessie. Zijn reuma klachten blijven weg in dit patroon van floaten. Medicijngebruik was niet (meer) nodig.

Het volledig ontspannen lukt niet altijd, zeker de eerste keer is het voor veel mensen wennen. Wij zien dat het enorm verschilt van mens tot mens. Het ontspannen is zeker te leren als je er voor open staat. Na meerdere sessies blijkt dat het ontspannen steeds gemakkelijker gaat (je leert het steeds beter) en kan er een beter beeld worden gegeven wat floaten betekent. Uit bovenstaande ervaringen blijkt dat het floaten de kwaliteit van leven voor deze mensen aanzienlijk heeft verbeterd.