Veel gestelde vragen floaten

Hoe lang duurt een floatsessie?
Je kunt een floatsessie boeken van 60 of 90 minuten. Vanaf 60 minuten kun je de totale ontspanning bereiken, die nodig is om de effecten van floaten te ervaren.

Moet ik iets meenemen?
Je hoeft niets mee te nemen (ook geen badkleding). De floatruimte met douche staat geheel tot je beschikking, evenals het gebruik van handdoeken en verzorgingsproducten. De ruimte kan je zelf afsluiten. Na het douchen stap je in het bad waar je de beschikking hebt over licht, muziek en intercom. Je ontvangt via de intercom een seintje dat de floatsessie voorbij is. Na de floatsessie kun je in de receptie ruimte nog even napraten en wat drinken.

Waarom worden er minimaal 3 floatsessies geadviseerd?
Bij floaten ben je gewichtloos en afgesloten van alle prikkels van buitenaf. Dit geeft een reactie van het lichaam en de hersenen waardoor je snel ontspant. Het kan zijn dat je in slaap valt. Anderen hebben meer moeite zich over te geven aan de rust en kunnen het de eerste keer ervaren als saai. Naar mate je meer float kan je je sneller overgeven aan de rust en meer en langer profijt ervaren van het floaten. Na drie keer kan je een goed oordeel geven of floaten iets voor je is.

Hoe is de privacy?
De floatruimte met douche staat geheel tot je beschikking en is afsluitbaar.  Je hoeft daarom geen badkleding te dragen. Via een intercom is contact met de receptie mogelijk.

Hoe vaak mag je floaten?
Je kunt zonder problemen dagelijks floaten. Er zijn mensen die een eigen floatcabine thuis hebben. Floaten heeft een positief ontspannend effect die meer dan een dag duurt. Regelmatige floaters beweren zelfs met minder slaap toe te kunnen.

Wat als ik in slaap val?
Er gebeurt niets als je in slaap valt. Uw lichaam is gewichtloos en afgesloten van prikkels, je hersenen ontvangen geen signaal om b.v. om te draaien. Je slaapt gewoon door tot je een seintje krijgt dat je tijd om is.

Kan ik me omdraaien als ik aan het floaten ben?
In principe is het mogelijk om je om te draaien in waaktoestand. Dit is vanwege het zout dat mogelijk in de ogen kan komen niet aan te bevelen. Wanneer je in een meer meditatieve toestand bent, zijn je hersenen afgesloten van prikkels en ontvangen dus geen signaal om te draaien.

Zal ik het koud krijgen?
Nee, het water in de cabine wordt constant op dezelfde temperatuur gehouden. Dit is 35,5˚C.


Raakt mijn huid gerimpeld, zoals in een gewoon bad?
Nee, door de toevoeging van Epsomzout (bitterzout) blijft de huid zoals hij is. Je huid zal eerder zacht aanvoelen. De PH waarde ligt rond de 7, hetgeen de zuurgraad van uw huid respecteert.

Wordt het water iedere keer ververst?
Na iedere floatsessie wordt het water automatisch gedurende 20 minuten langs een speciaal hiervoor ontwikkeld zuiveringssysteem geleid. Het water wordt langs een speciale filter, een uv-lamp en waterstofperoxide geleid. Tevens wordt het water regelmatig getest.

Kan ik ziek worden van iemand die voor mij heeft gefloat?
Nee, dit is niet mogelijk. Na iedere floatsessie wordt het water gefilterd en totaal gesteriliseerd. Het risico om een infectie op te lopen, is in het dagelijkse leven of b.v. in een zwembad vele malen groter. Tevens wordt het water ‘s nachts gedurende 2×4 uur continu gefilterd.

Moet je kunnen zwemmen?
Nee. Je hoeft niet te kunnen zwemmen. De hoeveelheid zout zorgt ervoor dat je blijft drijven.

Mag je floaten als je zwanger bent?
Wat is er heerlijker dan even gewichtloos te zijn en niet die zware last te voelen. Raadpleeg wel je arts of verloskundige.

Mag je floaten tijdens menstruatie?
Nee, dit mag niet. Zie voorbereidingen voor het floaten.