Twee makkelijke en snelle recepten, healthy balls. In nog geen uurtje tijd heb je ze beiden gemaakt. En ze zijn lekker en je kunt ze ook nog goed invriezen. Niets meer te wensen, toch?
Recept
Benodigdheden:
- Kom en vork (choco ball)
- Foodprocessor/keukenmachine (kokos ball)
Ingrediënten kokos ball
100 gram dadels
75 gram gemengde noten
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel cacao
25 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
paar eetlepels kokosrasp
Bereiding kokosball:
Week de dadels kort in een bakje kokend water. Maal ze dan in een keukenmachine tot puree. Voeg de noten, kokosolie, cacao en chocolade toe en maal een paar keer zodat er een grof mengsel ontstaat. Schep dit mengsel uit de machine en kneed tot een bal. Maak vervolgens daar 15 kleine balletjes van, die je vervolgens door de gemalen kokos haalt. Laat de ballen even opstijven in de koelkast en dan: serveren maar! Je kunt ze goed invriezen dus maak meer.
Ingrediënten choco ball
80 gr amandelpasta of notenpasta
2 el maple sirup of agave sirup
30 gr amandelmeel
75 gr pure chocola (85%)
Bereiding choco ball:
Meng de amandelpasta met de maple sirup en de amandelmeel in een kom tot een grote bal. (Je hoeft geen blender te gebruiken) Maak er vervolgens kleine balletjes van. Smelt de pure chocolade en dip de balletjes erin. Leg ze op een schaal met bakpapier in de koelkast en laat ze daar hard worden. Invriezen kan ook.