Kwarktaart met stevige fruittopping

Heerlijk en heel mooi is deze kwarktaart met een stevige fruittopping. Hij is 100% plantaardig en glutenvrij. 

Recept 

Benodigdheden:

  • taartvorm 20-24 cm
  • Foodprocessor/keukenmachine
  • garde

Ingrediënten

Bodem:

  • 70 gr. glutenvrije havermout
  • 70 gr. amandelmeel
  • 15 gr. kokosrasp
  • 2 el. kokosolie (gesmolten)
  • Klontje boter of kokosolie
  • 40 gr. agave siroop

Middenlaag:

  • 500 gr kokos yoghurt
  • 200 ml Cocos cream
  • 1 tl vanille poeder
  • 2 a 3 el agave siroop (naar smaak)
  • 7 gr agar agar

Topping:

  • 400 ml fijn gemixte aardbeien uit de foodprocessor
  • 4 gr agar agar.
  • Los fruit bijv. bramen en eetbare bloemen

Bereiding:

Meng de melen met de kokosolie en de siroop tot een stevige massa. Druk de bodem uit in de met boter of olie ingevette vorm. Bak de bodem licht bruin in ca. 20 min. op 160 gr. in de oven. Meng de kokosyoghurt met de cream, vanille poeder en de siroop. Meng de agar agar met een scheutje water, zodat het goed mengt en laat het 10 min. staan. Kook hierna de hoeveelheid yoghurt met cream 1 minuut op het vuur met de agar, roer het goed door met een garde. Laat het geheel iets afkoelen en giet het in de bakvorm. Zet de taart min. 3 uur in de koelkast, zodat de cheesecake stevig wordt. Maak de topping als volgt. Mix de aardbeien in de foodprocessor fijn. Meng de agar agar met een scheutje water, zodat het goed mengt en laat het 10 min. staan. Kook de aardbeien met de agar 1 minuut en roer het goed door met een garde. Giet de topping op de taart en laat het enige uren in de koelkast hard worden. Versier de taart met fruit en evt. bloemen. De taart is ca. 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.