Gezond Gewicht

Hoe ga ik te werk?  

Ik kan je begeleiden gezond(er) te leren eten, waarbij ik samen met jou op zoek ga naar welk eten je lekker vindt. Dat laatste is erg belangrijk, omdat eten natuurlijk ook gezellig en plezierig dient te zijn. Ook kijk ik naar jouw stress- en beweegniveau en geef ik daarop advies. Zo komen we tot een effectieve leefstijlverandering, waarbij jij je vitaler gaat voelen (het afvallen gaat vanzelf) en meer uit het leven kan gaan halen! Ook ben je beter beschermd tegen ziekten. 

Individuele leefstijlbegeleiding 

Er zijn verschillende trajecten mogelijk: alleen voedings- en beweegadvies of complete leefstijlbegeleiding (voeding, bewegen en ontspannen). Stress is vaak een grote boosdoener bij over-en ondergewicht en is dus erg belangrijk om ook aan te gaan pakken. 

In alle trajecten die ik aanbied, starten we met een (telefonische) gratis kennismakingsgesprek, waarin ik uitleg hoe ik werk. Indien de begeleiding je aanspreekt en je aan de slag wilt, volgt er een intakegesprek (ca. 60 min.) en daarna vervolg afspraken van ca. 30 minuten, welke om de 14 dagen plaatsvinden.Tijdens de gesprekken ga ik met jou kijken hoe een nieuwe leefstijl in te passen is in je huidige leefpatroon zodat het praktisch haalbaar is. Indien mogelijk en desgewenst laat ik je gezonde lekkere gerechtjes proeven waarmee ik jou wil inspireren.

Kijk voor de kosten onder tarieven.

Groeps leefstijlbegeleiding

Je kunt ook leefstijlbegeleiding volgen in een groep (dit is ook online mogelijk). Hierin worden bovenstaande aspecten globaal meegenomen. We houden eerst een telefonisch intakegesprek van ca. 30-35 minuten. Wat kun je verder verwachten:

  • Eens per maand 1-1,5 uur leefstijl begeleiding in een groep van 4 personen
  • Uitleg basisprincipes gezonde leefstijl
  • Geschikt voor mensen die willen afvallen en/of een gezonde leefstijl willen leren 
  • Maandelijks wegen (gewicht, spiermassa, vetmassa, viscraal vet) en buikomvang meten
  • Elkaar motiveren
  • Zelfsturing d.m.v. zelf beoordeling eetdagboek (leertraject)
  • Tijd voor vragen en opmerkingen
  • Proeverij gezonde hapjes (waar mogelijk)
  • Prijstechnisch gunstig  

Kijk voor de kosten onder tarieven. 

In deze tijd is het extra belangrijk geworden gezond(er) te leven om je weerstand te versterken of zo sterk mogelijk te houden en niet ziek te worden. Daarnaast kampen veel mensen met overgewicht (inmiddels al meer dan 50% van de bevolking in Nederland). Helaas is gebleken dat het grootste gedeelte van de mensen met het Corona virus, die in het ziekenhuis terecht komen, overgewicht heeft.

Online begeleiding

Indien gewenst is het ook mogelijk online leefstijlbegeleiding te krijgen. Dit wordt mogelijk gemaakt via Skype verbinding of een telefonisch consult.