Gezond Leven

Laten we zuinig zijn op ons lichaam. Dit was wat er door mijn hoofd schoot toen ik aan het leren was voor mijn examen Voedingsdeskundige. Het lichaam heeft veel te verduren door alle vrije radicalen die er zijn waar mogelijk op te ruimen en dit zijn er ontzettend veel: uitlaatgassen, zonnestraling, medicijnen, schoonmaakmiddelen, oplosmiddelen, cosmetica, bestrijdingsmiddelen, kleur-, geur-, en smaakstoffen, conserveermiddelen etc. Dat lichaam doet het allemaal maar voor mij, voor jou. Daarom luistert het zo nauw voldoende hoeveelheden groenten en fruit te eten met alle benodigde vitamines, mineralen en spoorelementen, de zgn. anti oxidanten, die zorgen dat veel stoffen worden afgebroken of afgevoerd. Veel mensen denken ja, dat doe ik al. Het is gebleken uit onderzoek dat meer dan 90% van de bevolking in Nederland te weinig groenten en fruit eet.

Haal jij de hoeveelheid fruit iedere dag 200 gram (veelal 3 stuks) en 250 gram groenten (5 opscheplepels, bij voorkeur 2 verschillende groenten)? Het lichaam heeft het keihard nodig, het doet zoveel goed werk voor ons. Neem dus dagelijks voldoende verse groenten en fruit en je krijgt er veel voor terug, vitaliteit, een gezond leven!.

Gezonde Leefstijl leren

Het bovenstaande is maar één onderdeel van een gezonde leefstijl. Natuurlijk spelen er meer belangrijke zaken, zoals voldoende eiwitten, vetten, koolhydraten in de juiste verhoudingen, voldoende ontspanning, (stress is een grote boosdoener bij overgewicht en ook ondergewicht) en tenslotte ook voldoende beweging. Mocht je interesse hebben in het leren van een gezonde leefstijl, dan kan ik je de weg wijzen/begeleiden. Neem gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Je zult er geen spijt van krijgen.