Slim kopen

Door middel van slim kopen, bespaar je euro’s op je boodschappen. Hieronder enkele tips: 

  • Wat is de goedkoopste winkel. Kijk voor prijsvergelijk naar verschillende supermarkten voor producten die je het meest gebruikt, zoals brood, aardappelen, groente, fruit.
  • Welke producten zijn het voordeligst. Let vooral op de onderste schappen in de supermarkt (minder bekende en goedkopere merken). Kijk voor prijsvergelijk naar de de kiloprijs als die staat vermeld. Let op als je verse producten koopt. Bv koop een krop sla en geen zakje sla, met een krop sla doe je veel langer en blijft langer vers dan een zakje. Bovendien is een verse krop sla gezonder dan een zakje.
  • Bezoek wekelijks de markt. Op de markt is je gulden een daalder waard wordt wel eens gezegd. Zeker aan het einde van de dag, worden verse producten vaak afgeprijsd.
  • Koop zoveel mogelijk lokaal, woon je in een gebied met tuinderijen, kijk wat daar wordt aangeboden. Prijstechnisch is dit veelal het meest gunstig. 
  • Voorraadcheck en boodschappenlijstje. Een goede planning bij boodschappen doen kan veel uitmaken. Kijk altijd naar je voorraad en maak een boodschappenlijstje. Probeer niet meer te kopen dan je lijstje. Het is gebleken dat mensen die een lijstje maken per jaar 9 kilo eten minder weggooien, dat is ca. 40,= per persoon.
  • Let op aanbiedingen. Maar maak er alleen gebruik van als ze echt nuttig zijn. Aanbiedingen voor lang houdbare producten kunnen handig zijn of voor producten die ingevroren kunnen worden. Let ook op de aanprijzingen van supermarkten bij houdbaarheidsdatum producten.
  • Ga nooit met een lege maag of hongerig gevoel boodschappen doen. Het is gebleken dat dan juist verkeerde aankopen worden gedaan. 

 

Meer info over dit onderwerp wordt gegeven in mijn workshop Lekker voor weinig.