Boekweitpannekoek met fruit

Kies ook eens voor boekweit als graan voor een pannekoek. Boekweit heeft een lage glycemische index, waardoor de bloedsuiker stabiel blijft, daarnaast is boekweit glutenvrij waardoor dit graan makkelijker verteerbaar is door de darmen. Deze pannekoek is gevuld met fruit, noten en kwark. Wil je geen zuivel, laat dan de kwark weg en neem meerdere pannekoeken. Het is goed om te variëren met je voedingspatroon. Kies regelmatig voor een ander ontbijtje. Zo krijg je volop goede voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnen. Je lijf wordt er gelukkiger van! Voor het recept:

Recept 

Ingredienten

Amandelmelk of kokosmelk, boekweit, kokosolie, diverse fruit, kwark

Bereiding

Meng amandel melk of kokosmelk met boekweit tot dat het een licht stevig beslag wordt. Bak de pannekoeken in kokosolie en voeg fruit en kwark toe naar smaak. Evt. ongezoete vlierbessensap toevoegen.