Bounty taart

Houd je van kokos, maak dan deze heerlijke bountytaart, hij is glutenvrij, zuivelvrij en zonder suiker. Voor wie niet van kokos houdt, voeg daar in de plaats, noten toe.

Recept

Benodigdheden

  • taartvorm (ca. 20 cm)

Onderste laag:

  • 150 gr. havermout
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gr pure chocolade
  • 200 gr dadels
  • 2 tl vanillepoeder
  • Snufje zout

Bovenste laag:

  • 175 gr pure chocolade
  • 75 ml kokosmelk
  • 2 el ahornsiroop (naar smaak)
  • Optioneel geraspte kokos of gehakte noten
  • 1 tl vanillepoeder

Bereiding:

Smelt de chocolade eau bain Marie. Voeg in een kom de kokosmelk toe. Voeg daarna de havermout en vanille poeder toe. Snijdt de dadels klein en voeg dit ook toe. Mix het geheel tot een massa. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm. Maak daarna de bovenste laag.

Smelt voor de bovenste laag de chocolade en voeg de kokosmelk, de ahornsiroop en de vanillepoeder tot een romig mengsel. Voeg dit toe op de bovenste laag. Laat de taart ca. 1,5 -2 uur uitharden in de koelkast. Check daarna of hij stevig uitgehard is.