Broccoli salade

Deze maaltijd salade gemaakt van o.a. broccoli en avocado zit boordevol groenten met de broodnodige vitamines, mineralen en goede vetten. Broccoli bevat onder andere vitamine A, B, C, E en K, calcium, kalium, fosfor, betacaroteen, zink, ijzer en koper. Hij wordt wel eens de koning van de groente noemen. Broccoli is terecht een superfood. Het is o.a. goed voor het geheugen: Net als aardappelen, radijsjes, sinaasappels en appels bevat het een stof die hetzelfde effect heeft als medicijnen die worden gebruikt om Alzheimer tegen te gaan. Het is niet wetenschappelijk bewezen dat broccoli deze ziekte bestrijdt, maar wel dat je hersenen minder snel aftakelen als je regelmatig broccoli eet. Voor het recept:

Recept 

Ingredienten (2 personen)

  • 1 stronk broccoli
  • 2 avocado’s
  • 3 vijgen (vers of gedroogd)
  • Sap van een ½ citroen
  • 75 gr rucola
  • 100 gr. spinazie
  • Teentje knoflook
  • 2 el. volle griekse yoghurt
  • 50 cl. Water
  • 1 el sesamzaadjes of pijnboompitjes
  • Peper en zout

Bereiding

Kook of liever stoom de broccoli beet gaar en snijdt hem in kleine stukjes. Schil de avocado’s en snijdt ze ook in kleine stukjes, alsmede de vijgen. Meng de rucola, spinazie, de zaadjes door de broccoli, avocado en vijgen. Pers het sap van de ½ citroen en voeg dit met de yoghurt, geperste knoflook, water en peper en zout toe aan de salade.