Chia cacao pudding met fruit en noten

Een heerlijk alternatief voor een ontbijtje of tussendoortje is Chia cacao pudding met fruit en desgewenst noten, boordevol omega 3, magnesium, selenium, eiwitten, calcium, ijzer, kalium en vezels. Hij is heel eenvoudig te maken. Het is goed om te variëren met je voedingspatroon. Kies regelmatig voor een ander ontbijtje. Zo krijg je volop goede voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnen. Je lijf wordt er gelukkiger van!

NOTE: Chiazaad is niet geschikt bij gebruik van bloedverdunners, bloeddrukverlagers, vochtafdrijvende medicijnen en bij een te lage bloeddruk. Voor het recept:

Recept 

Ingredienten (1 persoon)

20 gr chiazaad, 175 ml kokosmelk of amandelmelk, 5 gr. cacao, snufje vanille poeder, 1/2 banaan, 50 gr. blauwe bessen, ander fruit kan uiteraard ook, bijv. sinaasappel is ook een heerlijke combi met cacao.

Bereiding

Meng met een lepel de amandel melk of kokosmelk met chia zaad, vanille poeder en cacao, zodat de zaden goed zijn verdeeld (voorkom dat er klontjes op de bodem ontstaan). Laat de pudding 1/2 uur in de koelkast opstijven en voeg het fruit en de noten toe.