Chocolade peren cake

Chocolade peer cake. Afgelopen zomer heb ik een chocolade kersen cake gemaakt die erg goed was gelukt, hij was zowel stevig als smeuïg. Plantaardig, glutenvrij en suikervrij (gezoet met dadels) Het is een top recept! Nu een herfstversie gemaakt met peer ipv kersen. Dit is ook een heerlijke combi. Ga je hem een keer maken? Hij is ook goed om in te vriezen. Het recept staat in de opmerking.

Recept 

Benodigdheden:

  • Cakevorm
  • Foodprocessor/keukenmachine

Ingrediënten 

  • 300 gr. glutenvrije havermout
  • 75 gr. amandelmeel
  • 40 gr. boekweitmeel
  • 35 gr. kokosrasp
  • 3 el. cacao
  • 1,5 tl. vanille poeder
  • 250 gr. dadels
  • 140 gr kokosyoghurt
  • 1 el. appelazijn of citroensap met 2tl bakingsoda
  • 4 el gebroken lijnzaad met 12 el. water
  • 300 gr amandelmelk
  • ca. 125 gr. pure chocolade reep
  • 3 rijpe peren

Bereiding:

  1. Gebruik een keukenmachine/foodprocessor voor het malen van de melen en de dadels.
  2. Voeg daarna de kokosyoghurt, lijnzaad, vermengd met water, cacao, bakingsoda gemengd en de amandelmelk toe.
  3. Mix alles tot een egaal beslag.
  4. Verwarm de oven op 150 gr.
  5. Bekleed de cakevorm met boter of kokosolie.
  6. Voeg het beslag in de cakevorm
  7. Bak de cake in ca. 45 min. gaar op 150 gr.
  8. Laat de cake afkoelen en doop hem in een laagje gesmolten chocolade (reep eau bain marie smelten)
  9. Zet de cake in de koelkast zodat de chocolade laag hard wordt.