Chocolade taart

Houd jij ook zo van chocolade en is het soms een guilty pleasure. Dit is een chocolate taart, gemaakt van rauwe cacao, volop super gezonde mineralen. Wist je dat cacao gelukstofjes aanmaakt. Hij is glutenvrij en zuivelvrij. Voor het recept:

Recept (bakblik 0 18 cm)

Ingredienten

  • 200 g amandelmeel
  • 30 g cacaopoeder
  • 2 el gebroken lijnzaad, 6 el water
  • 300 g kokosyoghurt of plantaardige yoghurt
  • 6 el ahornsiroop
  • 1 tl baking soda + 1 el citroensap
  • Snufje zout
  • 4 blokjes pure chocolade
  • 5  dadels
  • Optioneel: enkele pecannoten.
Bereiding:
Meng de amandelmeel, cacao, yoghurt, gebroken lijnzaad vermengd met water, agavesiroop, citroen met bakingsoda tot 1 massa. Druk deze uit in het bakblik. Druk de fijn gesneden dadels in het beslag. Leg de pecannoten op de taart. Bak hem in 40-60 min op 175 gr. Laat de taart afkoelen en steek de fijn gebroken stukjes chocolade in de taart.