Cranberrytaartje

Een heerlijk mini taartje, raw (no) cheese cake. Ik koos voor de top een cranberry vulling. Deze super gezonde bes is rijk aan anti oxidanten, voedingsstoffen, vitamines C, E en K1 en de mineralen mangaan en koper. Het taartje is gemaakt van noten, dadels, citroenrasp, kokosolie, vanille en cranberries, uiteraard zonder toegevoegde suikers. Genieten en gezond hand-in-hand! Voor het recept:

Recept 

Ingredienten (ca. 30 mini taartjes)

Voor de bodem:

    • 80 gr amandelen
    • 80 gr walnoten
    • Geraspte citroen (biologisch)
    • 16 Dadels
    • 1/2 tl vanille,
    • 1 el kokosolie

(alles blenderen tot een geheel)

Midden laag:

  • 300 gr cashewnoten
  • 1 citroen, sap
  • 1 tl Vanille
  • 1 el kokos olie

(Eerst blenderen, daarna 1/3 apart houden voor de bovenlaag)

Boven laag:

Voeg 250 gr cranberries en 50 gram dadels toe door 1/3 van de middenlaag. Daarna alles mengen in de blender.

Bereiding 

Onderste laag uitdrukken in de schaal, daarna 15 min. uit laten harden in de vriezer. Vervolgens de middenlaag aanbrengen, maak het zo glad mogelijk met een spatel. Daarna de bovenlaag aanbrengen en glad strijken.

Vries de taart in in de vriezer om hem hard te maken (ca. 3 uur). Snijdt de taart als hij nog redelijk hard is in blokjes. Vries de taart daarna gesneden in.

Als hij langere tijd is ingevroren, duurt het ca. 10 min. (uit de koelkast) voordat hij eetbaar is. Altijd bewaren in de koelkast als je hem wilt eten.