Gezondere snickers

Zelfgemaakte, gezondere Snickers van dadels, notenpasta, cashewnoten en pure chocola. Verantwoord genieten!

Recept 

Benodigdheden:

  • keukenpapier
  • bakplaat
  • schaal

Ingrediënten voor ca. 12 stuks 

  •  60 gr havermeel
  • 150 gr dadels
  • 2 eetlepels notenpasta of pindakaas
  • 1 theelepel vanille
  • 2 eetlepels melk (plantaardige)
  • 50 gr cashewnoten of pinda’s
  • 100 gr pure chocola
  • 2 eetlepels water
  • snufje zout

Bereiding:

Maak eerst de karamel laag. Laat de dadels 10 minuten weken in warm water. Laat deze uitlekken en doe ze in een keukenmachine samen met de notenpasta, vanille, 2 eetlepels melk en een snuf zout. Mix dit tot een plakkerig mengsel.

Doe 3/4e van het mengsel in een aparte kom en zet apart en laat 1/4e van het mengsel in de keukenmachine zitten. Voeg het havermeel en 2 el water toe aan de keukenmachine en mix dit tot een geheel. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel hier het havermeel mengsel over. Verdeel hierna de karamel laag er overheen en strooi de noten over de karamel laag. Duw ze een beetje aan zodat ze goed blijven zitten. Zet deze voor minimaal 2 uur in de koelkast.

Snijd de snickers in stukjes. Smelt de pure chocola au bain-marie boven een pan. Wanneer de chocola gesmolten is, leg de stukjes in de pure chocola en draai deze voorzichtig met twee vorken om, zodat de chocola verdeeld is over de reep. Leg de reep op een stuk bakpapier in een schaal en laat deze hard worden in de koelkast.

Tip: deze verantwoorde snickers zijn bovendien vegan (mits de chocolade vegan is) en glutenvrij (mits het havermeel zuiver en glutenvrij is).