Gluten- en zuivelvrije kwarktaart

MANGO CITROEN KWARK TAART. Een heerlijke gluten- en zuivelvrije kwarktaart met zomer fruit. De uitdaging was hem stevig genoeg te maken met een plantaardig gelei middel. Ik ben redelijk tevreden over het resultaat. Wel heb ik gemerkt dat hij stevig koel bewaard moet worden, anders zakt hij in. Je kunt hem ook in vriezen. De taart is zonder suiker, zuivelvrij, glutenvrij. Voor het recept:

Recept (springvorm 18-20 cm)

Ingredienten

* 75 g cashewnoten
* 12 dadels
* 40 g lijnzaad
* 4 el kokosolie
 
Voor de mango-citroenlaag:
* 10 gr Agar Agar (gelei poeder)
* 1 (grote) mango
* 10 g citroensap
* 400 ml Lactosevrije kwark, (ik heb kokos start gebruikt)
 
AAN DE SLAG
– Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Mix de noten, de dadels en de lijnzaad fijn in een blender. Voeg de kokosolie toe. -Mix alle ingrediënten van de bodem tot een samenhangend geheel. Druk dit met de bolle kant van een natte lepel gelijkmatig tegen de bodem.
– Leg hem in de koelkast, zodra je verder gaat met de mango-citroenlaag.
– Meng de mango met citroen en 80% van de kwark in de blender en blend tot een massa. Voeg de overige (20%) kwark met de Agar Agar in een pannetje en meng dit glad. Kook dit mengsel 2 minuten. Doe het Agar mengsel in de blender en voeg beetje bij beetje de mango citroen kwark door het Agar mengsel (niet andersom) Voeg het totale mengsel op de bodem in de springvorm en laat het taartje 6 uur in de koelkast stijf worden.
– Klaar om te genieten van een overheerlijke frisse mango-citroentaart! Alle ingrediënten zijn puur, vers en onbewerkt.