Glutenvrij brood

Een nieuw recept van glutenvrij plantaardig brood! Ik wilde eens bakken met gierst, een heel gezond licht verteerbaar glutenvrij graan. Hij is erg goed gelukt en smaakt heerlijk smeuïg.

Recept 

Ingredienten (cake bakblik)

  • 180 gr glutenvrij havermeel
  • 180 gr gierst korrels
  • 60 gr physilium vezels
  • 6 el gebroken lijnzaad en 18 el water
  • 375 gr amandelmelk
  • 3el kokosolie
  • 1,5 handje havervlokken
  • 1,5 handje pompoen pitten
  • 1,5 handje chiazaad
  • 1,5 handje zonnebloempitten
  • 1,5 tl bakingsoda met een scheutje appelazijn
  • 1 tl zout 

Bereiding

Meng de gierst en het havermeel in een kom. Voeg de physilium vezels toe. Meng het lijnzaad met het water. Voeg dit toe aan de kom en meng het. Voeg de amandelmelk toe. Meng de baking soda met de appelazijn en voeg het toe en meng het. Smelt de kokosolie en meng het door het mengsel. Voeg de havervlokken, chiazaad, pompoen- en zonnebloempitten toe en kneed het beslag luchtig tot een geheel. Bak het brood in de oven op 160 gr ca. 50-60 min.