Komkommer courgette soep

Komkommer en courgette een heerlijke combi. Wist je dat komkommers een bron zijn van belangrijke vitaminen en mineralen. Zo bevat deze groente onder andere vitamine C, B en K, foliumzuur, calcium, ijzer en kalium. Daarnaast bevat een komkommer veel antioxidanten die een ontstekingsremmende werking hebben en cel veroudering tegengaan. Hoe gezond is courgette? Courgette is rijk aan vitamine C: een exemplaar van gemiddelde grootte bevat ruim de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Deze vitamine is van groot belang voor een sterk immuunsysteem. Het eten van courgettes helpt daarom om je immuunsysteem te ondersteunen. Lees meer hoe je een komkommer courgette soep kan maken.

Recept 

Ingredienten (6 liter soep)

  • 3 komkommers
  • 3 courgettes
  • 3 bosjes bosui
  • 3 liter water
  • 3 x200 ml kokosmelk
  • 4 gekookte aardappels
  • 4 teentjes knoflook
  • kruidenzout A. Vogel of zout en peper
  • (verse) kruiden naar smaak (bijv. laurier, maggie, peterselie, selderij)

Bereiding

Kook de courgettes en komkommer gaar (schillen hoeft niet), fruit de bosuitjes en knoflook in de koekenpan. Pureer het geheel incl de gekookte aardappelen en kokosmelk tot een vloeibare soep. Maak van de kruiden en zout een bouillon in een klein beetje water. Voeg het bouillon toe.

De soep is zowel warm als koud zeer smakelijk.

Voeg (spelt) crackers of quinoa of volkoren pasta toe voor een extra voedzame lunch.