Wat gaat het heerlijk ruiken in je keuken als je deze kruidkoek maakt! Hij is heerlijk kruidig met kaneel, verse gember, kruidnagel en nootmuskaat. Je kunt hem ook weer in vriezen. Voor het recept:
Recept
Ingredienten (voor een standaard cakevorm)
- 75 gram roomboter of kokosolie
- 125 gr. dadels
- 2 eieren
- 150 gram spelt tarwe meel of boekweitmeel
- 75 gram amandelmeel
- 2 tl. bakpoeder (bakingsoda)
- 2,5 tl kruidnagelpoeder
- 2,5 tl nootmuskaat
- 4,5 tl kaneel Ceylon
- 1 el kokosolie
- 2 plakjes verse gember
- 150 gr. amandelmelk
- snufje zout
Bereiding
Blend de dadels met de melen. Heb je geen blender snijdt dan de dadels zo klein mogelijk Voeg alle poeders, gember en zout toe en blend of mix het geheel. Voeg de roomboter, kokosolie, eieren en amandelmelk toe en blend of mix het totaal. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de koek gaar in 45-60 minuten op 175 gr.