Ontbijtmuffin

Ren jij vaak ’s-ochtends vaak de deur uit en gun je je weinig tijd om te eten, neem dan dit gezonde en snelle ontbijt. Met deze havermout muffin kan jouw start van de dag niet meer stuk. Je vriest ze in en haalt ze de avond van te voren eruit. Het is goed om te variëren met je voedingspatroon. Kies regelmatig voor een ander ontbijtje. Zo krijg je volop goede voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnen. Je lijf wordt er gelukkiger van! Voor het recept:

Recept 

Ingredienten (ca. 18-20 muffins)

Deze muffin is gemaakt van Griekse yoghurt of kwark, ei, grove havervlokken en lekker veel appel (met kaneel).

500 ml yoghurt, 4 eieren, 350 gr grove havervlokken, 2 tl bakingsoda, 5 appels (in stukjes gesneden of geraspt), 2 el Ceylon kaneel, sap van 1/2 citroen, zakje incabessen.

Wil je hem met appel, frambozen en bessen maken, gebruik dan 3 appels, 160 gram bosbessen en 160 gram frambozen. De (bio) bosbessen en frambozen zijn ook ingevroren verkrijgbaar (bijv. bij AH).

Bereiding

Klop de eieren heel luchtig, voeg de yoghurt en citroen toe en de baking soda. Meng alles door elkaar. Voeg met een lepel de havervlokken en stukjes appel toe (of de bosbessen, appel en frambozen).  Voeg desgewenst 3 gedroogde incabessen toe per muffin.

45 min in de oven op 160 gr. (standaard grootte muffins)

Vries een grotere hoeveelheid in en haal ze de avond van te voren uit de vriezer om ze te ontdooien in de koelkast voor de volgende ochtend. Ook heerlijk als gezond tussendoortje.

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met ander fruit in de muffin! Met een beetje honing er boven op maak je hem zoeter.