Oosterse saus

Deze oosterse saus bevat veel variatie in veel verschillende soorten groenten. Het is best wat snijwerk, maar omdat je meer maakt en het invriest, maak je in feite meerdere maaltijden. Het is echt een aanrader! Voor het recept:

Recept 

Ingredienten (3 liter, ca. 9 porties)

  • 1 kleine paksoi struik
  • 4 grote winterpeen
  • 1 Pastinaak
  • 1 blikje gedroogde Pomodori
  • 1 Venkel
  • 2 blikjes kokosmelk grote en kleine
  • 4 uien (middel groot)
  • 1 knol knoflook
  • 1 kleine pot bruine Bonen
  • Spitskool 1 krop
  • 2 Courgette
  • 2 bosjes salade ui
  • 1x klein potje doperwtjes
  • 1/2 Korianderplant
  • 1/2 x el Hot Curry (naar smaak)
  • Andere kruiden, evt. komijnzaad, peterselie, selderij
  • 1 verse peper
  • Peper en zout
  • Kokosolie (gebruik een goede biologische, er zijn helaas veel slechte kokosolie producten). Ik koop de milde (zonder kokossmaak) bij Ecoplaza. De kokosolie met kokossmaak gebruik ik voor taartjes en cakes.

Bereiding

 

Alles groentes klein snijden en wokken in de kokosolie. In de volgorde, uitjes, knoflook. Daarna andere groentes gaar wokken, gewokte uitjes en knoflook toevoegen. Kruiden en kokosmelk toevoegen. Laat het geheel nog even 30 min. op een laag pitje sudderen. Dit recept is heerlijk met gekookte linzen en quinoa. Daarmee pak je gelijk een goede portie plantaardige eiwitten. Rijst is uiteraard ook mogelijk.

Tip:

  • Wil je vlees erbij eten, neem dan bijvoorbeeld kip.