Rijstepap met fruit en noten

Herken je dit? Kom je in de supermarket of bij de bakker, is het brood op. Of je wilt minder of geen brood eten. Mijn tip is: Wees niet afhankelijk van brood, of yoghurt, kies regelmatig voor een ander ontbijtje. Heb je wel eens rijst als ontbijt gegeten? Je maakt er rijstepap van met kokos rijst melk. Heerlijk even warm maken en daarna vers fruit erbij en desgewenst een handje noten. Zo lekker en eens helemaal anders. Mijn advies: varieer zo veel mogelijk met je voedingspatroon, voor volop vitamines, mineralen en een gezonde darmflora. Je lichaam wordt er blij van.

Recept

Ingredienten

  • Gekookte zilvervliesrijst (ca. 4/5 el.)
  • 1 banaan
  • 3 el. Bosbessen (bijv. bevroren van de AH)
  • Handje noten
  • Scheut kokos rijst melk (bijv. Provamel)

 

Bereiding

Verwarm de gekookte rijst in de kokosrijstmelk en voeg de banaan en bosbessen toe. Uiteraard is ander fruit ook mogelijk. Doe alles in een kom en bestrooi het geheel met een handje noten.