Sinaasappel granola

Home made sinaasappel granola, vers en onbewerkt, lekker&gezond! Wil je hem gluten vrij, gebruik dan boekweitvlokken i.p.v. speltvlokken of glutenvrije havermout. Hij is lang houdbaar, dus maak meerdere porties. Granola is heerlijk met yoghurt/kwark, een smoothie bowl of warme amandelmelk. Voeg nog wat extra fruit toe, dan heb je gelijk dat portie alvast binnen. Voor het recept:

Recept 

Ingredienten (10-12 porties)

bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 15 minuten

125 gram hazelnoten of andere noten
150 gram speltvlokken of havermout
2 eetlepels zonnebloempitten
2 eetlepels lijnzaad
1 sinaasappel (biologisch)
stukje verse gember (circa 2 cm)
2 eetlepels kokosolie
10 gedroogde abrikozen of vijgen
Benodigdheden: bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 °C. Hak de noten grof. Meng de noten met de vlokken en zaden.
  • Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil van de sinaasappel boven het granolamengsel, doe echt alleen de oranje schil (het wit eronder is bitter). Schil de gember en rasp die ook fijn boven het mengsel.
  • Smelt de kokosolie. Pers de helft van de sinaasappel uit en schep deze met de gesmolten kokosolie door de granola. Verdeel alles over een bakplaat die je met bakpapier hebt bekleed.
  • Zet het geheel 15 minuten in de oven tot de granola krokant is. Laat afkoelen en snij ondertussen de gedroogde abrikozen of vijgen in stukjes. Meng dit door de granola. Bewaar in een goed afgesloten bakje.