Zoete aardappel soep

Houd je van zoet/hartige gerechten, dan zul je deze soep heerlijk vinden. Ook kinderen lusten deze soep graag. Hij is gemaakt van zoete aardappelen, pastinaak, uien, knoflook en diverse kruiden. Ik heb hem wat dikker gelaten, zodat hij extra voedzaam is. Maak meer en vries in.

Recept zoete aardappel soep 

Ingredienten (4 liter)

– 6 grote zoete aardappelen

– 2 flinke pastinaak

– 2 grote uien

– 4 teentjes knoflook

– Diverse kruiden naar smaak, zoals bv lavas, oregano, thijm, bieslook

– Peper, zout naar smaak of ipv bouillonblokjes, neem kruidenzout (Vogel)

– 400 ml kokosmelk

Bereiding

Gaar de zoete aardappel 45 min. in de oven op 175 gr. Snijdt de pastinaak in plakjes en kook ze in 20 minuten gaar. Haal de schil van de zoete aardappel af als ze uit de oven komen. Bak de uien en de knoflook gaar in de koekenpan in wat boter of olie. Kook de kruiden een paar minuten in een laagje water met het zout, als bouillon. Meng de zoete aardappel, pastinaak incl. het vocht en het bouillonvocht en de kokosmelk en pureer het tot een gladde massa. Maak de soep hoe dik/dun je het wilt hebben en voeg evt. water toe. Proef altijd of hij op smaak is en voeg evt. kruiden toe. Maak meer en vries in.