Pasta schotel met groenten en kikkererwten

Dit budgetrecept bevat kikkererwten. Kikkererwten bevatten verschillende vitaminen en mineralen. Ook zitten ze vol vezels en eiwitten, waardoor je na het eten ervan een voldaan gevoel krijgt ondanks dat er weinig calorieën in zitten. Kikkererwten zijn door haar plantaardige eiwitten een goede vleesvervanger. Verder vind je in dit recept diverse groenten, zoals paprika, courgette en tomaten. De kruiden maken het af. De genoemde prijs is incl. de pasta.

Recept 

Ingrediënten (4 personen):

  • 500 gr. verse tomaten of blik
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 uien
  • 2 courgettes
  • 1,5 teentje knoflook
  • 300 gr. kikkererwten
  • Klontje boter
  • 4 gram zout
  • 1 tl. Peper
  • 3 tl. Basilicum
  • 1,5 tl Koriander
  • 1,5 tl Selderij
  • 200 ml. kokosmelk
  • 340 gr. Pasta (ca. 85 gr. p/p)

 

Bereiding:

Snijdt de tomaten in kleine stukjes. Snijdt de uien, paprika en courgette fijn en fruit ze gaar in wat boter of olie in de koekenpan. Voeg de tomaten toe en laat de saus een paar minuten pruttelen.

Voeg alle kruiden en het zout toe aan de saus, alsmede de kikkererwten (gebruik het vocht van de kikkererwten niet). Voeg de kokosmelk toe en proef hoe pasta saus smaakt, voeg evt. nog kruiden toe naar smaak. Laat het geheel nog 10 minuten op laag vuur doortrekken. Als de pasta gaar is dien het dan op met de saus.

Energie besparend koken

Zet een pan water op het vuur en kook dit voor de pasta. Als het water kookt, kook de pasta 3 minuten en laat ze een paar minuten garen in de pan met het water in de stoofzak, ook hooimadam genoemd. Heb je geen stoofzak, doe de pan met de kort gekookte pasta op een krant in een deken en zet de pan in bed onder het dekbed of deken. De pasta is gaar na ca. 3-5 minuten, check altijd even of hij niet papperig wordt.

Beschrijving stoofzak of hooimadam

Een pannenstoof, stoofzak of hooimadam is een handig hulpje om stoofpotten en bijv. rijst in (na) te garen. Met wat lappen stof naai je hem zelf. Dit is de beschrijving.